Följ Brocc AB

Var tredje svensk har känt sig lurad av sin bank

Pressmeddelande   •   Mar 07, 2018 12:10 CET

En färsk undersökning från Brocc visar att var tredje svensk har känt sig lurad av sin bank och att varannan tycker att bankerna sätter sina egna intressen före kundens. Anledningen till att inte fler svenskar byter bank är främst en upplevd brist på alternativ eller för att det är krångligt och tidskrävande.

En undersökning som utförts av YouGov på uppdrag av den digitala marknadsplatsen Brocc bekräftar bilden av att svenskarna har en ansträngd relation till sina banker.

– Många svenskar känner sig lurade och åsidosatta av sina banker. Hade det gällt vilken annan bransch som helst så skulle företag som missköter sitt kundförtroende på det här sättet gått omkull eller tvingats till reformer. Det är dags för en revolution på finansmarknaden, säger Jonathan Klein, vd på Brocc.

Många skulle byta bank – om de kände till bättre alternativ

Många svenskar är villiga att byta bank men det är få som väljer att genomföra ett byte. Enligt respondenterna i undersökningen är det största skälet till att man inte byter bank att man upplever att det saknas bättre alternativ.

– Den svenska bankmarknaden är likriktad och som privatperson är valmöjligheterna bland aktörer för finansiella tjänster begränsad och det finns helt enkelt inte tillräckligt bra alternativ. Hos Brocc finns ingen mellanhand mellan sparare och låntagare, vilket ger ökad transparens och bättre villkor för alla, säger Jonathan Klein-Strandberg.

Topp 3 skäl som gör att svenskarna inte byter bank:

  • Det saknas bättre alternativ 27%
  • Det är krångligt 24%
  • Det är tidskrävande 17%

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 5–7 januari 2018 har sammanlagt 1007 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige”.

Brocc är ett svenskägt företag lanserat 2016. Vi är en digital marknadsplats där konsumenter kan mötas direkt och utbyta finansiella tjänster utan dyra mellanhänder. Brocc är en enkel, trygg och smart lösning som skapar bättre och mer rättvisa villkor. Brocc är registrerat som Betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen att förmedla krediter och betalningar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.