Följ Brocc AB

Sparlån lanserar andrahandsmarknad för p2p lån

Pressmeddelande   •   Maj 18, 2017 15:23 CEST

Andreas Thim, CCO

Sparlån, som erbjuder institutioner och privatpersoner att investera direkt i konsumentkrediter, lanserar nu Sveriges första andrahandsmarknad för p2p lån. Investerare som lånat ut pengar, men behöver få tillbaka dem i förtid, kan lägga upp sina lån för överlåtelse på andrahandsmarknaden. En annan investerare får då möjlighet att ta över portföljen.

”Vi är jätteglada över att kunna erbjuda denna möjlighet och tror att det kommer att öka intresset hos investerarna att investera en ännu större del av sin portfölj hos oss. Eftersom det kan vara svårt att förutsäga hur den enskilda situationen ser ut i framtiden har ett hinder för somliga investerare varit att det inte funnits möjlighet att avsluta investeringen i förtid – nu har vi en lösning", säger Andreas Thim, Chief Commercial Officer hos Sparlån.

Andrahandsmarknaden kommer till en början omfatta Sparlåns låneportföljer men i framtiden även de värdepapper med underliggande lån som Sparlån erbjuder institutionella kunder. Kostnaden för överlåtelsen beror på hur snabbt investeraren behöver få tillbaka sina pengar. Har investeraren mycket bråttom är kostnaden högre än om denne kan låta överlåtelsen ske successivt. Likviditeten på andrahandsmarknaden kommer att tillföras av investerarna.

Investerarna eller långivarna som Sparlån kallar dem har registrerat sig på www.sparlan.se/spara med mobilen, datorn eller surfplattan. I april erhöll investerarna 6,5% nettoränta efter servicekostnader.

Vill en långivare använda andrahandsmarknaden kan denne, med start i början på juni, lägga upp hela eller delar sin portfölj till försäljning enligt instruktioner på Mina Sidor. Långivaren får sedan ett erbjudande med villkor för överlåtelse och när långivaren accepterat, exekverar Sparlån överlåtelsen.

För mer information kontakta:

Andreas Thim
Chief Commercial Officer

Växel: 08-559 25 059
Mobil: 070 734 78 93
E-post: at@sparlan.se

Sparlån är Sveriges Marknadsplats för privatlån. Här kan du spara och låna pengar till marknadens bästa lånevillkor och sparräntor. Sparlån är ett Betalningsinstitut med tillstånd ifrån Finansinspektionen. Vi hjälper dagligen kunder att lösa dyra lån och krediter, låna till kontantinsatsen, spara till nya bilen eller få sparpengarna att växa snabbare. Att spara och låna hos Sparlån är smart!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.