Följ Brocc AB

Sparlån lanserar spartjänst för privatpersoner

Pressmeddelande   •   Nov 01, 2016 11:16 CET

Jonathan Klein, VD på Sparlån

Företaget Sparlån, som lanserat sin verksamhet föregående vinter, lanserar nu möjligheten för privatsparare att låna ut pengar via profil på webbplatsen sparlan.se. Hitintills har endast professionella investerare haft möjlighet att nyttja Sparlåns tjänster.

”Vi gick i gång med professionella investerare för att det där fanns stora volymer och stor efterfrågan. Nu har vi optimerat för att säkerställa att vårt koncept ska passa även för privatsparare, säger Jonathan Klein VD på Sparlån.

Spararna, eller Långivarna som Sparlån kallar dem kan enkelt registrera sig på webbplatsen www.sparlan.se/spara med mobilen, datorn eller surfplattan. Långivaren väljer vilken riskprofil denne vill ha, godkänner med BankID och kan sedan sätta in pengar på bankgiro eller med Swish. Så snart insättningen mottagits påbörjas utlåningen och Långivaren kan sedan följa upp sitt engagemang via inlogg på webbplatsen.

Räntorna varierar mellan 3-18 % beroende på kreditvärdigheten hos den som lånar. En Långivares utlåning sprids över minst 20 olika låntagare, oftast avsevärt fler. Just nu ligger genomsnittsspridningen kring över 50 låntagare i genomsnitt.

Sparlån är noga med att poängtera att samtliga låntagare genomgår sedvanlig kreditprövning och inga lån beviljas till personer som inte har goda förutsättningar att återbetala lånet. Ur räntorna drar Sparlån sina avgifter mot Långivaren. Detta är unikt. Om inte Långivarna får räntor inbetalda ifrån dem som lånat så tar Sparlån inte ut några avgifter. Det gör att bolagets intressen sammanfaller med konsumenternas och Långivarnas, nämligen att endast låna ut pengar och marknadsföra sig till kunder med hög kreditvärdighet som betalar sina räntor.

För mer information kontakta:

Jonathan Klein, vd Sparlån

Växel: 08-559 25 059

Mobil: 0760-81 22 82

E-post: jonathan@sparlan.se

Sparlån är Sveriges Marknadsplats för privatlån. Här kan du spara och låna pengar till marknadens bästa lånevillkor och sparräntor. Sparlån är ett Betalningsinstitut med tillstånd ifrån Finansinspektionen. Vi hjälper dagligen kunder att lösa dyra lån och krediter, låna till kontantinsatser, spara till nya bilen eller få sparkontot att växa snabbare. Att spara och låna hos Sparlån är smart!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.