Följ Brocc AB

Sparlån byter namn till Brocc

Pressmeddelande   •   Feb 14, 2018 09:38 CET

Sparlån, som var först i Sverige att få Finansinspektionens tillstånd att förmedla lån mellan privatpersoner, byter namn och visuell identitet och blir Brocc. Strävan att erbjuda rättvisare finansiella villkor för alla fortsätter, nu under devisen Fair Finance Movement.

Brocc har precis sett dagens ljus. Med nytt namn och en ny, stark visuell identitet tar Brocc Sparlåns värderingar och strävan att revolutionera den traditionella marknaden för finansiella tjänster vidare.

”Vi grundade Sparlån som ett rättvisare alternativ för privatpersoner att utbyta finansiella tjänster, något som helt saknades på marknaden”, säger Jonathan Klein, VD för Brocc. ”Vi har kommit långt sedan dess och fler alternativ finns nu tillgängliga, men än har vi mycket jobb framför oss innan förändringen är total. Vår vidareutveckling av varumärket är en del i det arbetet, där vi tydliggör vår ståndpunkt, värderingar och erbjudande och differentierar oss från de traditionella alternativen”.

Förändringen sker för att tydligare matcha varumärket med befintliga kärnvärden och samtidigt möjliggöra för framtida nya affärsområden och internationell expansion. Befintliga kunder kommer kunna nyttja tjänsterna de använder på precis samma enkla sätt som tidigare. Varumärkesarbetet har letts av LynxEye, som bl.a. står bakom Volvos systervarumärke Lynk & Co.

”Med Brocc känner vi att vi har hittat rätt, nu stämmer vår visuella identitet med de visioner vi har haft redan från starten. Med devisen Fair Finance Movement kommer vi driva utvecklingen mot rättvisare villkor för alla. Vi är inte som alla andra, något jag tycker vi visar tydligt med Brocc”, avslutar Jonathan Klein.

Sparlån blir Brocc den 14 februari 2018. Upptäck mer på brocc.se. 

Brocc (tidigare Sparlån) är ett svenskägt företag lanserat 2016. Vi är en digital marknadsplats där konsumenter kan mötas direkt och utbyta finansiella tjänster utan dyra mellanhänder. Brocc är en enkel, trygg och smart lösning som skapar bättre och mer rättvisa villkor. Brocc är registrerat som Betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen att förmedla krediter och betalningar.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.