Följ Brocc AB

Brocc startar unikt obligationsprogram om 150 MSEK

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2018 07:00 CEST

Brocc har startat ett nytt obligationsprogram. Programmet är det första i sitt slag på den svenska marknaden och uppgår till 150 MSEK. Obligationen, som endast riktar sig till institutionella investerare, kommer att noteras på NGM.

Brocc har själva skapat programmet som gör det möjligt att genomföra obligationsemissioner utan inblandning av investmentbanker eller mäklare. När mellanhänderna kapas minskar kostnaderna vilket leder till högre avkastning för investerarna.

Det unika med obligationsprogrammet är att investerarna får direktexponering mot en tillgångsklass (privatlån) utan att ha någon mellanhand mellan dem och låntagarna. Istället för en fast ränta får investerarna hela det överskott som genereras ifrån låntagarnas räntebetalningar vilket förväntas ge en högre, riskjusterad avkastning.

”Vi är mycket glada att vi nu har en produkt som möter efterfrågan från institutionella investerare som vill investera i låneportföljer, men i många fall har behov av att investera i ett noterat värdepapper”, säger Andreas Thim, Chief Commercial Officer Brocc. ”Att vi själva byggt upp programmet, utan inblandning av investmentbanker, visar att det går att kapa mellanhänder inom fler områden i finansbranschen. Omfördelning av värde – ifrån det traditionella systemet tillbaka till kunderna är vad vi brinner för oavsett om det handlar om privatpersoner, företag eller institutioner”.

Det kommer att göras 3 stycken införsäljningar till obligationen varav den första redan är genomförd. Brocc har upplevt ett stort intresse och programmet kommer att fyllas på med fler obligationer successivt.

Obligationsprogrammet är ett steg för att möta det ökade intresset för direktinvesteringar i krediter från professionella investerare. Investeringsformen har länge varit välkänd internationellt, framförallt i USA och Storbritannien, och nu växer intresset även i Sverige.  

Brocc är ett svenskägt företag lanserat 2016. Brocc är en digital marknadsplats där konsumenter kan mötas direkt och utbyta finansiella tjänster utan dyra mellanhänder. Brocc är en enkel, trygg och smart lösning som skapar bättre och mer rättvisa villkor. Brocc är registrerat som Betalningsinstitut med tillstånd från Finansinspektionen att förmedla krediter och betalningar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.