Följ Brocc AB

Taggar

Brocc

Spara

Låna

P2P

​Så investerar du smart år 2019!

​Så investerar du smart år 2019!

Blogginlägg   •   Jan 28, 2019 14:29 CET

Börsen har skakat rejält under den senaste tiden och bidragit till oro bland investerarna. Samtidigt har vi fortfarande ett läge med låga räntor på de mer stabila sparformerna. Då kan det vara klokt att se sig om efter andra investeringar som inte korrelerar med börsen men som ger betydligt mer än vad bankerna kan erbjuda. Hos Brocc får du en stabil avkastning till låg risk.

​Så gör du 2019 till ditt bästa sparår någonsin!

Blogginlägg   •   Jan 01, 2019 07:23 CET

Årsskiftet är en perfekt tid att se över din ekonomi. Ge sparkassan en riktig nystart hos Brocc med tre enkla och effektiva steg som kan göra 2019 till det bästa sparåret någonsin!

​Vad händer vid en lågkonjunktur?

​Vad händer vid en lågkonjunktur?

Blogginlägg   •   Dec 17, 2018 07:03 CET

​Exempel på investeringsportfölj

​Exempel på investeringsportfölj

Blogginlägg   •   Dec 10, 2018 07:57 CET

Det är inte konstigt att allt fler börjat investera i svenska privatlån hos Brocc. Hög avkastning i förhållande till låg risk gör det till ett populärt alternativ. Genom att låna ut pengar direkt till kreditvärdiga svenska privatpersoner kan du undvika börsens svängningar & bankernas obefintliga sparräntor.

​Månadsspara till barnen i julklapp

​Månadsspara till barnen i julklapp

Blogginlägg   •   Dec 10, 2018 07:56 CET

Julklappar i all ära. Men varför inte ge bort en julklapp till barnen eller barnbarnen som ger dem ännu större glädje om några år? När du månadssparar till barnen investerar du i deras framtid och kan bidra med en god start i vuxenlivet. Det kan vara ett körkort, en kontaktinsats till ett första boende eller för att bidra till att förverkliga en dröm. Det måste vara den bästa julklappen någonsin!

​Slutar du betala dina räkningar bara för att börsen skakar?

​Slutar du betala dina räkningar bara för att börsen skakar?

Blogginlägg   •   Dec 03, 2018 07:44 CET

​Slutar du betala dina räkningar bara för att börsen skakar? Nej, så klart gör du inte det. Och det gör inte heller våra kunder som lånar pengar via vår plattform. Vi tog ett snack med Gustaf Ehrenborg, Institutional Sales Manager hos oss, om börsens läge just nu och varför investeringar i svenska privatlån står sig stabila trots att börsen skakar.

​Investera smart & undvik börsens berg- och dalbana

​Investera smart & undvik börsens berg- och dalbana

Blogginlägg   •   Nov 26, 2018 07:41 CET

Känner du också att börsen svänger lika hastigt som en ber och- dalbana där din vagn åker åt alla håll och kanter och svänger när du minst anar det? Du är inte ensam. Byt ut motvinden mot medvind och börja investera i svenska privatlån ”P2P-lending” du också!

​Därför lönar det sig att investera i privatlån

​Därför lönar det sig att investera i privatlån

Blogginlägg   •   Nov 19, 2018 07:36 CET

Stabil avkastning i förhållande till låg risk gör att allt fler får upp ögonen för investeringar i privatlån, det som kallas P2P-lending. Genom att låna ut pengar direkt till svenska privatpersoner kan investerare både undvika börsens svängningar och bankernas obefintliga sparräntor.

Så lyckas du med dina sparmål!

Så lyckas du med dina sparmål!

Blogginlägg   •   Nov 05, 2018 07:27 CET

För att lyckas med ditt sparande är den absolut viktigaste aspekten att inte låta dina sparpengar ligga stilla på ett sparkonto utan avkastning. Det är förvånansvärt många som idag har sina pengar på 0-ränte-konton på banken och därmed faktiskt förlorar pengar i takt med inflationen. Se till att istället placera pengarna där du får en stabil och bra avkastning. Läs om hur du bäst går till väga.

Så får du ordning på din privatekonomi!

Så får du ordning på din privatekonomi!

Blogginlägg   •   Okt 22, 2018 07:21 CEST

Det ska inte vara svårt att vara ekonomiskt smart. Därför har vi på Brocc samlat våra bästa tips på hur du med små medel kan förbättra ekonomin – och spara tusenlappar!

Ränta-på-ränta-effekten, vad är det egentligen?

Ränta-på-ränta-effekten, vad är det egentligen?

Blogginlägg   •   Okt 15, 2018 07:15 CEST

Pengar som arbetar växer! När du investerar dina pengar och när de växer får du en avkastning (även kallat vinst). Genom att återinvestera din avkastning varje år så kan du få något som kallas för en ”ränta på ränta-effekt”. Den omtalade och berömda metoden fungerar lite som en snöbollseffekt där dina återinvesterade pengar växer mer och mer för varje år.

Effektivisera ditt månadssparande

Effektivisera ditt månadssparande

Blogginlägg   •   Okt 08, 2018 07:10 CEST

Hos Brocc kan personer investera sitt sparkapital genom att låna ut pengar till svenska privatlån. Genom att låna direkt av varandra, utan bankens inblandning, resulterar i bättre ränta och villkor för både investerare och de som lånar. Varje månad får investeraren både ränta och avbetalning på sina utlånade pengar som antingen kan fås utbetalda månadsvis eller återinvesteras igen.

Vad är egentligen P2P-lending?

Vad är egentligen P2P-lending?

Blogginlägg   •   Okt 01, 2018 16:00 CEST

​En digital värld växer fram och så även i stora delar av finansbranschen. P2P-lending är en form av utlåningsverksamhet där privatpersoner lånar direkt av varandra. Det är ett enkelt, modernt och konkurrenskraftigt sätt att lösa sin privata finansiering online utan onödiga mellanhänder. För den som lånar ut innebär det en ny och modern investeringsform med en stabil och förutsägbar avkastning.

Så lyckas du månadsspara till barnen!

Så lyckas du månadsspara till barnen!

Blogginlägg   •   Okt 01, 2018 07:59 CEST

När du månadssparar till barnen kan du med ganska små medel få till en större förmögenhet eftersom spartiden är desto längre. En bra tumregel för långsiktigt sparande är att du vill ha en hög avkastning till låg risk och låga avgifter. Läs om 3 fördelar att spara till barnen hos det moderna och smarta investeringsalternativet Brocc.

En av världens äldsta & bästa sparmetoder

En av världens äldsta & bästa sparmetoder

Blogginlägg   •   Sep 24, 2018 07:50 CEST

​Ett av världens äldsta och bästa spartips är att spara 10% av sin inkomst. Du kommer bli glatt överraskad om du räknar ut vad du kan spara på 1, 5 och 10 år. En person som t.e.x. har en månadslön på 30 000 kr sparar då 180 000 kronor på 5 år. Att avsätta 10% av sin lön är faktiskt ingen omöjlighet, utan se det som en betalning som du gör till dig själv varje månad.

4 anledningar att samla dina lån & krediter

4 anledningar att samla dina lån & krediter

Blogginlägg   •   Sep 17, 2018 07:45 CEST

​När du har olika sorters lån och krediter med olika villkor kan det lätt bli kostsamt i längden. För varför ska du betala mer än vad du behöver? Läs 4 smarta anledningar till varför du bör samla dina lån och krediter hos Brocc.

7 tips till dig som ska renovera!

7 tips till dig som ska renovera!

Blogginlägg   •   Sep 13, 2018 07:00 CEST

​Att renovera sin bostad eller stuga är ofta ett stort projekt som kan sluka både energi och pengar. Med 7 enkla tips från Brocc kan du effektivisera ditt renoveringsprojekt och lyckas finansiera din dröm så den blir till verklighet.

Spara smart i höst!

Spara smart i höst!

Blogginlägg   •   Sep 10, 2018 07:00 CEST

​Med sommaren tillkommer oftast en del extraavgifter och kanske har du som många andra använt dig av pengar från din buffert? Ingen fara! Med 7 enkla spartips från Brocc kan du ge din privatekonomi en nystart och spara tusenlappar! Så här lyckas du med ditt sparande:

OSÄKRA TIDER PÅ BÖRSEN PÅVERKAR INTE PEER-TO-PEER-LÅN

OSÄKRA TIDER PÅ BÖRSEN PÅVERKAR INTE PEER-TO-PEER-LÅN

Blogginlägg   •   Okt 16, 2017 10:00 CEST

Peer-to-peer-lån har en låg korrelation med börsen, visar en ny rapport. Det innebär att avkastningen från peer-to-peer-lån, i jämförelse med andra tillgångsslag, är mindre känslig för en börsnedgång. Rapporten visar också att peer-to-peer-låneplattformar erbjuder lägre ränta för låntagare och bättre avkastning för investerare än de traditionella bankerna.

Almedalen 2017 | ”Hur ser framtidens sparande ut och hur tar vi oss dit?”

Blogginlägg   •   Jul 04, 2017 11:50 CEST

Almedalen 2017 | ”Hur ser framtidens sparande ut och hur tar vi oss dit?” Moderator Gunnar Axen, fd- riksdagsman, ledamot av finansutskottet samt Finansinspektionens, Andreas Thim CCO Sparlån, Ulf Ahrner, VD Primepilot